By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

Ruben

Ruben

Saturday

16

November

2024

Dato

Saturday

16

November

2024

Dørene åpner

20:00

Show start

21:00

Billettpris

Ordinær: 350,- + avg. Student: 300,- + avg.

Sjanger

Pop

Aldersgrense

Aldersgrense: 18 år

Stående/sittende

Stående konsert

29 år gamle Ruben Markussen vokser opp på den lille øya Bjarkøy iTroms, en øy med få innbyggere og mye tid til kreativ utfoldelse. Som barndrømmer Ruben først om å bli forsker, så elektriker. Han er interessert i ågrave dypt, skape noe og å forstå hvordan ting henger sammen. På Bjarkøyvokser interessen for dans, video, musikkvideoproduksjon og seneremusikkproduksjon.

Interessene fra oppveksten i nord fører ham etterhvert hvert sørover tilInnlandet, nærmere bestemt Høgskolen på Rena. Her studerer hanmusikkproduksjon, og skal bli produsent. En dag har klassen over ham etskoleprosjekt, hvor han nærmest ved en tillfeldighet ender opp med å medvirkesom artist. Det er sånn aritsten Ruben blir født.

Over 430 millioner streams, en Spellemannspris og en rekke fullsattekonserter og låtslipp senere har den etablerte artisten, låtskriveren oghistoriefortelleren nye drømmer. Han beskriver seg selv som litt nevrotisk,kanskje litt som karakteren «Morty» i «Rick and Morty».

- Han er litt redd, men gjør likevel alt somer skummelt. Jeg føler jeg alltid har en liten uro inne i meg, men når jeggår på scenen, som er heftig eksponering, hopper jeg i det og slipper allehemninger, tør å være sårbar og føler at alt er mulig. Drømmen min har blittå kunne spille for et stort publikum som synger med, å stå på scenen og haen fest med publikum. Jeg føler jeg lever den drømmen nå – Ruben

Siden artistdebuten i 2017, har Rubens musikk vært preget av etmelankolsk og melodiøst lydbilde, med ærlige og sterke tekster. Han skriver omdet som skjer i livet hans der og da, og kan finne inspirasjon i alt fra noesom blir sagt på tv, skrevet i et kommentarfelt eller noe han leser i et dikt.

Når han hører noe som inspirerer ham, repeterer han det i hodet sitthelt til han har tid til å skrive det ned i et notat på telefonen som har blittså langt at den henger seg opp når han åpner det. I fjor høst var planen åslippe del to av det som skulle bli et album, men det han hadde skrevet passetikke lenger inn i livet der og da. Han ville heller tilbake i studio og utforskeandre følelser. Første del av den historien kommer med inderlige «Oh Lord»,som slippes fredag 12. april.

- «Oh lord» handler om en følelse avdesperasjon. Å kjenne på en håpløshet som er så sterk, at det eneste mankan gjøre er å be om hjelp fra en gud. For meg føles det så langt fra noereelt at jeg skulle føle meg så desperat. Låten har vært med meg siden 2018,men det er nå det føles riktig i forhold til historien jeg vil fortelle og detsom skjer i livet nå.
- Ruben

«Oh lord» er første singel ut fra Rubens kommende EP, som ble sluppet12. april. EPen for ham har vært en følelsesmessig og musikalsk reise.

- Prosjektet er basert på en slags hengivelse til håpløshet og enindre trang til  å miste meg selv, forå kunne kjenne på livet igjen. Til tider kan det tekstmessig oppleves som enselvdestruktiv reise, men det å bare sitte i de følelsene og tillate at de tardeg dit de vil, har endt i noe positivt.. Det har vært sunt for meg å føle pådet.

Middag før konsert?

Alma’s Resturant

Vegg-i-vegg med Byscenen, har vi vår egen bar og kjøkken – Alma’s. Her er det perfekte stedet og starte kvelden med en matbit eller noe godt i glasset før du skal på konsert. Gjør gjerne konsertkvelden til en helaften med middag her – da kan du få tidlig tilgang til garderobe og bli billettert mens du spiser. (NB! Kun for spisende gjester)

Bestill bord og se meny her.

Boxer

Om en runde shuffle med god mat eller snacks og noe godt i glasset frister, er BOXER stedet! Boxer ligger i etasjen under Alma’s; en særegen bar med øl, rock og shuffleboard i sentrum.

Bestill sittebord & shuffleboard her.

Lignende arrangementer

Kongens gate 19, 7012 Trondheim