By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

Bel Canto

Bel Canto

Wednesday

13

November

2024

Dato

Wednesday

13

November

2024

Dørene åpner

19:00

Show start

20:00

Billettpris

450,- + avg.

Sjanger

Pop

Aldersgrense

Aldersgrense: 18 år

Stående/sittende

Sittende konsert

Bel Canto returner med ny musikk!

I 2024 åpnes det et nytt kapittel i historien om en av de virkelige pionerene innen elektronikasjangeren – Tromsø-duoen Bel Canto.
Bel Cantos nyeste album «Radiant Green», som ble sluppet 26. april 2024, formelig syder av kreativt og musikalsk overskudd. Det låter friskt og nytt, samtidig som det henter opp det umiskjennelige lydbildet fra bandets bemerkelsesverdige musikalske skattkammer, som inkluderer mega-suksessen som "Shimmering, Warm & Bright" og Spellemannpris-vinneren "Magic
Box”, for å nevne noen.

22 år har gått siden forrige gang Bel Canto var albumaktuelle, men nå er det endelig dags. Etter en suksessrik miniturné, som kulminerte i en minnerik konsert på Øya-festivalen i 2017, startet Drecker og Johansen den kreative prosessen med låtene til det de
etter hvert forsto at måtte bli deres neste album. Veien har vært lang, og mange sterke navn har bidratt i prosessen, som Geir Jenssen aka Biosphere og co-grunnlegger av bandet, og Gilles Martin, som co-produserte bandets første to album, Erik Ljunggren, og Matias Tellez som har mikset det nye albumet.
Ett av flere musikalske høydepunkt på det nye albumet, er låten «Virginia», en sjelden duett med Sondre Lerche, som er mangeårig venn av Anneli, og som også har jobbet tett med Tellez på flere av sine siste album. Bandets mangeårige assosierte medlem Andreas Eriksen er med på perkusjon, og på «Wave Without A Shore» har de fått hjelp av Frida Fredrikke Waaler
Wærvågen på cello og Nils Petter Molvær på trompet. Den utenomjordisk vakre saksofonsoloen på den franskspråklige «Train Window Girl» spilles av Steven Brown fra Tuxedomoon.

Om Bel Canto:
Bel Canto ble dannet i 1985 av vokalist Anneli Drecker, multi-instrumentalist Nils Johansen og Geir Jenssen. Sammen skapte de et lydbilde, der atmosfæriske og melankolske toner møtte elementer av folkemusikk fra ulike hjørner av verden. Soundet ble starten på den arktiske elektronika-bølgen, som ble stor og innflytelsesrik langt utover de norske landegrensene på 90- og 2000-tallet.

Bel Cantos sjangeroverskridende musikk og Anneli Dreckers vokal ble raskt lagt merke til ute i den store verden, og gruppen var en av de første her til lands som fikk kontrakt med et plateselskap utenfor Norge.

Etter debutalbumet "White-Out Conditions” og oppfølgeren “Birds Of Passage”, ble trioen til en duo, da Geir Jensen sluttet for å satse solo under navnet Biosphere.
Anneli Drecker har i årenes løp gitt ut en rekke soloalbum, og bidratt på scene og plate med Röyksopp, A-ha og Ketil Bjørnstad. Nils Johansen har komponert for TV og film, og vært medlem av gruppen Vajas.

Middag før konsert?

Alma’s Resturant

Vegg-i-vegg med Byscenen, har vi vår egen bar og kjøkken – Alma’s. Her er det perfekte stedet og starte kvelden med en matbit eller noe godt i glasset før du skal på konsert. Gjør gjerne konsertkvelden til en helaften med middag her – da kan du få tidlig tilgang til garderobe og bli billettert mens du spiser. (NB! Kun for spisende gjester)

Bestill bord og se meny her.

Boxer

Om en runde shuffle med god mat eller snacks og noe godt i glasset frister, er BOXER stedet! Boxer ligger i etasjen under Alma’s; en særegen bar med øl, rock og shuffleboard i sentrum.

Bestill sittebord & shuffleboard her.

Lignende arrangementer

Kongens gate 19, 7012 Trondheim