By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

Anders Jektvik

Anders Jektvik

Friday

05

April

2024

Dato

Friday

5

April

2024

Dørene åpner

20:00

Show start

21:00

Billettpris

420,- + avg.

Sjanger

Annet

Aldersgrense

Aldersgrense: 18 år

Stående/sittende

Stående konsert

Anders Jektviks posisjon som den sterkeste av de nye visestemmene er udiskutabel. De unike tekstene og melodiene - fremført med dyp stemme og fjetrende gitarspill har berørt norske TV-seere, radiolyttere og konsertgjengere siden han dukket opp på den nasjonale arena i 2012. I Midt-Norge har han rukket å bli en etablert artist, og han fortsetter å levere atmosfæriske, nærmest hypnotiserende konserter.

Svært få norske utøvere har en slik posisjon: Hver høst de fire siste årene har Jektvik solgt ut landsdelens storstue Olavshallen, sist sammen med Trondheim
Symfoniorkester. For de fleste kom Anders Jektvik beskjedent inn fra venstre med gitar og egne sanger og blåste spinkle popkopier av scenen under Norske Talenter i 2012.


Han kom ingensteds i fra – nærmere bestemt kystkommunen Hitra, og var tilsynelatende uten annen bakgrunn enn den lokale kulturskolen. Ett av de største talentene i landet, sa Jan Eggum, som hadde fulgt nøye med. For rett nok har Anders bakgrunn fra kulturskolen på Hitra, men han hadde solid musikererfaring før tv-debuten. I 2007 lå familiebandet Tefeilles ni uker på Norstoppen, tre år senere høstet han stor entusiasme med bandet Slim Void.


Jektvik solodebuterte med «Aill Kjeinne Aill» i 2013 og har siden gitt ut de kritikerroste skivene «No som ailt e bra» (2014), «Sei det igjæn» (2015) og «Kjøtt i
mørket» (2018).  Gjennom bekmørke og uhygge finner Anders Jektvik en ny og mer intens musikalsk plattform, skrev Adresseavisens Ole Jacob Hoel om sistnevnte, og et stemningsfullt, lekent mørke setter stemningen for hele diskografien.


Albumene har høstet 5’ere og gode ord fra aviser som nasjonale medier som VG, Dagsavisen.


Under pandemien har Jektvik spilt strømmekonserter og bygget eget studio, der han i skrivende stund er i ferd med å ferdigstille et knippe nyskrevne låter. Selv omtaler han musikken sin som «en blanding av fortellinger og en metaforisk pessimistisk optimisme»

Middag før konsert?

Alma’s Resturant

Vegg-i-vegg med Byscenen, har vi vår egen bar og kjøkken – Alma’s. Her er det perfekte stedet og starte kvelden med en matbit eller noe godt i glasset før du skal på konsert. Gjør gjerne konsertkvelden til en helaften med middag her – da kan du få tidlig tilgang til garderobe og bli billettert mens du spiser. (NB! Kun for spisende gjester)

Bestill bord og se meny her.

Boxer

Om en runde shuffle med god mat eller snacks og noe godt i glasset frister, er BOXER stedet! Boxer ligger i etasjen under Alma’s; en særegen bar med øl, rock og shuffleboard i sentrum.

Bestill sittebord & shuffleboard her.

Lignende arrangementer

Kongens gate 19, 7012 Trondheim