The Northern Belle og Bror Forsgren

The Northern Belle og Bror Forsgren

Friday

26

April

2024

Dato

Friday

26

April

2024

Dørene åpner

20:00

Show start

21:00

Billettpris

350,- + avg.

Sjanger

Country

Aldersgrense

Aldersgrense: 18 år

Stående/sittende

Stående konsert

THE NORTHERN BELLE

Liv, død og en bunke 60 år gamle brev kjærlighetsbrev danner bakteppet for det nye albumet til The Northern Belle som slippes på Die With Your Boots On Records 08.mars 2024.
Bandets femte studioalbum, Bats in the Attic, sementerer bandets status som ledestjerner på nordicana-scenen. Samtidig favner det nye materialet bredt, fra Cardigans-aktig pop, via innslag av southern rock og til vare indie-ballader. Alt gjennomført med spillegleden og det den musikalske fingerspissfølelsen bandet er velkjent for.

Bandet platedebuterte i 2015, mens andrealbumet Blinding Blue Neon (2018) ble nominert til Spellemannprisen der bandet spilte på utdelingen. We Wither, We Bloom (2020) ble lansert internasjonalt og ble hyllet av tungvektere som Popmatters, American Songwriter og NPR: All Songs Considered. Coveren av Sufjan Stevens’ «Chicago» fra The Women in Me (2021), spilt inn med Darling West, Ida Jenshus, Louien, Malin Pettersen og Signe Marie Rustad ga bandet stor oppmerksomhet og resulterte i en magisk opptreden på Lindmo på NRK. Etter å ha sluppet to album i pandemi-årene, uten å kunne turnere dem ordentlig, var trangen til å spille live intens hos medlemmene i The Northern Belle. Denne drivkraften tok bandet med seg i studio, der de ønsket å gjenskape trøkket og energien de er kjent for på scenen.

I låtskrivingen til det nye albumet har bandleder Stine Andreassen tatt utgangspunkt i en 60 år gammel brevveksling mellom besteforeldrene, i tillegg til et par livs-endrende hendelser i sitt eget liv. Flere av albumets låter, samt albumtittelen er inspirert av 379 brev sendt fra Andreassens bestefar til hennes bestemor da førstnevnte var på sjøen og stasjonert i andre byer og land. Brevene har vært gjemt på et loft helt siden han gikk bort for 31 år siden. Selv sier Andreassen: «Ingen andre i familien har fått lese disse brevene og bestemor har også takket nei til å ha de på museum, men jeg har nå fått den store æren.»

Andre låter på albumet tar for seg Andreassens opplevelse med å bli mor for første gang – skapelsen av nytt liv, og gleden og frykten rundt dette. Mens andre igjen befinner seg i motsatte tematiske ende. Om mørke stunder og tanker i kjølvannet av nære venner som har gått bort.

The Northern Belle består av Stine Andreassen (vokal, gitar), Bjørnar Ekse Brandseth (gitarer, pedal steel), Johanne Flottorp (hardingfele, kor), Trym Gjermundbo (trommer), Ole-Andre Sjøgren (gitarer, kor) og Marie Tveiten (kor). Bandet har lekt seg i studio, og er fortsatt lett gjenkjennelige med sin smarte folk og americana-inspirerte pop, ispedd vakre
harmonier, pedal steel og hardingfele. Med seg i studio har de også hatt Snorre Kiil Saga (Karpe) på bass, Solveig Wang (Fieh, Nothing Personal) på tangenter og deres faste produsent og partner in crime Marcus Forsgren (Jaga Jazzist, Lionheart Borthers, Bror Forsgren).

BROR FORSGREN

Bror Forsgren er en kraftkilde innen norsk musikkliv. Han er frontfigur i bandet The Lionheart Brothers, gitarist i Jaga Jazzist og studioprodusent for kjente artister som Pom Poko, Kanaan, Susanne Sundfør og Sondre Lerche. I 2015 kom solodebuten Narcissus. Albumet skapte overskrifter Norge og i utlandet, og havnet på mange årsbestelister. Med et arsenal av musikere og TrondheimSolistene presenterte han et et storslagent og kompromissløst popalbum. Forsgren turnerte i Kina og Japan, og albumet ble nominert til Spellemannprisen.

Etter sju års stillhet er Bror Forsgren endelig tilbake med albumet I Dreamt I Was Dreaming (Songs From The Unconscious). Albumet er et sakte dykk ned i det ubevisste og drømmenes verden, hvor ting er rart, men vakkert. Det er et psykedelisk verk bestående av popmusikk som vekker tanker til artister som Ennio Morricone, Tame Impala og The Carpenters. I Dreamt I Was Dreaming slippes 26 januar 2024 på Perfect Danger Records.

Middag før konsert?

Alma’s Resturant

Vegg-i-vegg med Byscenen, har vi vår egen bar og kjøkken – Alma’s. Her er det perfekte stedet og starte kvelden med en matbit eller noe godt i glasset før du skal på konsert. Gjør gjerne konsertkvelden til en helaften med middag her – da kan du få tidlig tilgang til garderobe og bli billettert mens du spiser. (NB! Kun for spisende gjester)

Bestill bord og se meny her.

Boxer

Om en runde shuffle med god mat eller snacks og noe godt i glasset frister, er BOXER stedet! Boxer ligger i etasjen under Alma’s; en særegen bar med øl, rock og shuffleboard i sentrum.

Bestill sittebord & shuffleboard her.

Lignende arrangementer

Kongens gate 19, 7012 Trondheim